Ruim 40.000 Nederlanders in een huis van andere Nederlander

Ruim 40.000 Nederlanders in een huis van andere Nederlander

De vakantie doorbrengen in een vakantiehuis van een landgenoot wordt steeds populairder. Uit cijfers van Micazu blijkt dat in juni, juli, augustus en september ruim 40.000 Nederlanders via Micazu hun vakantie in een vakantiehuis van een Nederlander hebben doorgebracht.

De vakantie doorbrengen in een vakantiehuis van een landgenoot wordt steeds populairder. Uit cijfers van Micazu (online marktplaats voor vakantiehuizen) blijkt dat in juni, juli, augustus en september ruim 40.000 Nederlanders via Micazu hun vakantie in een vakantiehuis van een Nederlander hebben doorgebracht.

Helft van de huurders schrijft beoordeling

Net als grote internationale speler AirBnB, merkt Micazu dat het boeken bij de particuliere verhuurder steeds populairder wordt. Het concept van het direct boeken bij een eigenaar bevalt de huurders goed want uit de cijfers blijkt dat 47% van de huurders een beoordeling over het geboekte huis op Micazu achterlaat. Waardoor het vertrouwen voor volgende huurders alleen maar groter wordt. Micazu ziet dan ook een stijging van 25% in het aantal boekingen voor de zomer van 2015 ten opzichte van de zomer van 2014. En dan betreft het op Micazu alleen Nederlandse eigenaren die hun vakantiehuis aanbieden.

Disruptie in vakantiebranche  

Dat deze cijfers gelijk lopen met de bevindingen van het onderzoek ‘Travel Tomorrow’, van Capgemini over de digitale transformatie en customer experience in de reisbranche, bewijst dat Micazu een antwoord heeft op de vraag van Nederlandse vakantiegangers die op een eerlijke, leuke en ook voordelige manier hun meest ideale vakantiehuis willen zoeken en boeken. En dat zonder taalbarrière!
 
Uit het onderzoek ‘Travel Tomorrow’ komt naar voren dat innovatie niet toereikend is succesvol te blijven in de toekomst. Juist de snelle opkomst van disruptieve spelers gaat alle markten in snel tempo verstoren.
 
Volgens de onderzoekers zijn de 4 grootste veroorzakers van disruptie in een markt:
1.    Complexe ervaringen
2.    Geen of onvoldoende vertrouwen
3.    Overbodige tussenpersonen
4.    Beperkte toegang
 
In de Nederlandse vakantiehuizenmarkt zie je ook twee steeds duidelijkere stromen ontstaan onder de Nederlandse vakantiehuizenaanbieders:  
 
 • Traditionele vakantiehuizenaanbieders zoals Belvilla, Novasol en Interhome (rekenen rond 30% commissie over de huursom). Dit brengen zij in rekening aan de eigenaren van de vakantiehuizen.
 • Online huurplatformen als Airbnb en Micazu (rekenen rond 10%-15% commissie over de huursom). Dit brengen zij in rekening aan de eigenaren van de vakantiehuizen.

Minder kosten voor verhuurder

De online huurplatformen kunnen met 20% minder commissie, toch erg goed uit de voeten. Lage overhead, geen kostbare winkelpanden, schaalbaar verdienmodel en geen overbodig personeel houden de kosten laag.  Daarnaast maken zij gebruik van slimme technologie en brengen zodoende de huurder en verhuurder heel eenvoudig met elkaar in contact.

User generated content is winnaar

Snel en direct bij de echte eigenaar huren is hierin het grote verschil. Daarnaast is het sympathiek om als huurder te lezen hoe de eigenaar zelf zijn vakantiehuis aanprijst, op een eerlijke en duidelijke wijze, met veel foto’s en video’s. Zoals het huis echt is. Door deze ‘user generated content’ is  elke advertentie uniek en ook eerlijker dan de vakantiehuis-advertenties op genoemde traditionele aanbieders zoals Belvilla, Novasol en Interhome.

Bij Micazu Nederland op 1

Een vakantie in eigen land blijft populair. De vakantiehuizen in Nederland zijn, net als vorig jaar, het meest geboekt. De populairste provincies zijn Gelderland, Zeeland en Overijssel.
 
Buiten Europa is Curacao het meeste geboekt. De 10 populairste bestemmingen blijft onveranderd, ook in 2014 waren dit de populairste zomervakantiebestemmingen.
 
Top 10 meeste geboekte bestemmingen zomer 2015
 
 1. Nederland
 2. Spanje
 3. Frankrijk
 4. Duitsland
 5. België
 6. Italië
 7. Portugal
 8. Curacao
 9. Oostenrijk
 10. Tsjechië
Jens van den Broek

Jens van den Broek

Tel: +31(0)15 213 39 53
E-mail: jens@micazu.com


Deel dit bericht via

Micazu valt huurmarkt vakantiehuizen aan

Micazu valt huurmarkt vakantiehuizen aan

Huizensite Micazu.nl zet de aanval in op de steeds ondoorzichtiger wordende verhuurmarkt voor vakantiehuizen. De site met een aanbod...

Vakantiegangers mijden Schiphol en massa

Vakantiegangers mijden Schiphol en massa

Afgeschrikt door de grote drukte op Schiphol en de angst voor aanslagen in Europa richten vakantiegangers die nog geen vakantie geboekt...

Ruim 40.000 Nederlanders in een huis van andere Nederlander

Ruim 40.000 Nederlanders in een huis van andere Nederlander

De vakantie doorbrengen in een vakantiehuis van een landgenoot wordt steeds populairder. Uit cijfers van Micazu blijkt dat in juni, juli, augustus en...