Koper vakantiehuis wanhopig op zoek naar meer rendement

Koper vakantiehuis wanhopig op zoek naar meer rendement

In een bijna wanhopige zoektocht naar meer rendement op het vermogen, zijn vakantiehuizen een steeds aantrekkelijker alternatief, meldt De Volkskrant. Echter waakzaamheid is geboden, want bij particuliere verhuur zien eigenaren hun rendementen wegsmelten als gevolg van hebzuchtige verhuurplatformen. Micazu waarschuwt in een whitepaper voor praktijken internationale verhuurplatformen.

In een bijna wanhopige zoektocht naar meer rendement op het vermogen, zijn vakantiehuizen een steeds aantrekkelijker alternatief, meldt De Volkskrant. Echter waakzaamheid is geboden, want bij particuliere verhuur zien eigenaren hun rendementen wegsmelten als gevolg van hebzuchtige verhuurplatformen.

In veel gevallen lijken ‘stenen’ het antwoord op de beleggingsmalaise. Vandaar dat het niet moeilijk was om afgelopen weekend op de Second Home International beurs in de Jaarbeurs te Utrecht potentiële kopers te vinden:

Zoals bijvoorbeeld het echtpaar Van Houwelingen. De Volkskrant meldt dat zij een vakantiehuis kopen in Portugal. “Nul procent rente op je spaargeld en toch 1,2 procent belast in box 3”, zegt hij. “Dan kun je je geld beter investeren in het buitenland en wat inkomsten genereren uit de verhuur.”

Jens van den Broek (Micazu.nl) begrijpt de overwegingen van het echtpaar Van Houwelingen en de vele duizenden anderen die de beurs bezochten. “Het is logisch dat mensen een uitweg zoeken voor hun spaargeld en hunkeren naar meer rendement. Een vakantiewoning is daarbij een voor de hand liggende optie.”

Alleen als het gaat om de rendementen zitten er toch ook nog wel adders onder het gras. Van den Broek ziet de afgelopen jaren dat internationale verhuurplatformen als Airbnb en Booking.com de markt geselen en in staat zijn om een steeds groter deel van de koek op te eisen. Eigenaren en potentiële eigenaren raad ik dan ook aan om goed op een rijtje te zetten welke kosten er zijn verbonden aan de verhuur van een vakantiehuis. “Dan zie je namelijk dat vooral de nieuwe toetreders allerlei verborgen kosten berekenen. En dat kan een behoorlijk effect hebben op het rendement.”

Van den Broek heeft de gevolgen van de nieuwe verhuurmodellen in een witboek op een rijtje gezet. “Daar wordt goed zichtbaar, wat de gevolgen zijn van de aanpak van de verhuurkolossen. Het whitepaper is onafhankelijk opgesteld. Maar als je het leest, kun je maar tot een conclusie komen: slimme verhuurders sluiten zich aan bij Micazu.nl.”

Download hieronder de whitepaper:
Whitepaper Verhuren: Hoe verhuurplatformen je rendement aantasten


Bron:
Artikel Sparen heeft nu weinig zin, dan maar een vakantiehuisje. 9 oktober, De Volkskrant.

Jens van den Broek

Jens van den Broek

Tel: +31(0)15 213 39 53
E-mail: jens@micazu.com


Deel dit bericht via

Micazu valt huurmarkt vakantiehuizen aan

Micazu valt huurmarkt vakantiehuizen aan

Huizensite Micazu.nl zet de aanval in op de steeds ondoorzichtiger wordende verhuurmarkt voor vakantiehuizen. De site met een aanbod...

Vakantiegangers mijden Schiphol en massa

Vakantiegangers mijden Schiphol en massa

Afgeschrikt door de grote drukte op Schiphol en de angst voor aanslagen in Europa richten vakantiegangers die nog geen vakantie geboekt...

Ruim 40.000 Nederlanders in een huis van andere Nederlander

Ruim 40.000 Nederlanders in een huis van andere Nederlander

De vakantie doorbrengen in een vakantiehuis van een landgenoot wordt steeds populairder. Uit cijfers van Micazu blijkt dat in juni, juli, augustus en...