Micazu stelt stille prijsopdrijving van internationale concurrentie aan de kaak

Micazu stelt stille prijsopdrijving van internationale concurrentie aan de kaak

DEN HAAG – Verhuurplatform Micazu.nl stelt de stille prijsopdrijving van de internationale huizensites voor vakantiehuizen aan de kaak. In de nieuwste editie van de Micazu krant, Vakantiehuizen Nieuws, wordt schokkend duidelijk gemaakt hoe internationale boekingssites argeloze huurders van vakantiehuizen een poot uitdraaien. De Micazu krant is vandaag verschenen.

In een reportage over de werkwijze van de internationale verhuurplatformen legt Micazu bloot dat deze werkwijze nadelig is voor zowel huurders als verhuurders. In de krant staan meerdere voorbeelden van vakantiehuizen die in hetzelfde tijdvak via Micazu voor honderden euro's minder te huur zijn.
 
Micazu, met een aanbod van ruim 7.000 vakantiehuizen van Nederlandse eigenaren, laat huurders en verhuurders daarentegen veel meer vrij. Nederlandse huurders en verhuurders worden in staat gesteld onderling af te rekenen en er worden geen boekingskosten in rekening gebracht.
 
Dit in tegenstelling tot de internationale verhuurplatformen en boekingssites, zoals Airbnb, HomeAway en Belvilla. Hier worden zowel huurders als verhuurders financieel steeds meer uitgeknepen met ondoorzichtige provisies en boekingskosten. Dit leidt tot de bizarre situatie dat huurders voor dezelfde vakantiehuizen hogere huurprijzen moeten betalen, maar verhuurders minder opbrengsten zien.
 
,,Alleen de boekingssites winnen. En de huurder is de grote verliezer”, aldus Jens van den Broek van Micazu bij de presentatie van de kersverse Micazu krant. ,,Het is niet alleen een hele leuke krant vol met inspiratie voor de vakantie, maar ook krijgen we uitgebreid de gelegenheid om haarfijn uit te leggen wat er mis is in de verhuurmarkt en hoe huurders en verhuurders onnodig in de tang genomen worden. Wij doen daar uiteraard niet aan mee, en daarom is huren bij Micazu veelal flink goedkoper."
 
Vakantiehuizen Nieuws wordt de komende week in een oplage van 200.000 stuks verspreid in alle 200 supermarkten van Dirk van den Broek en DekaMarkt.
 
Lees de Micazu Vakantiehuizen Nieuws 2018 online.
 
Jens van den Broek

Jens van den Broek

Tel: +31(0)15 213 39 53
E-mail: jens@micazu.com


Deel dit bericht via

Micazu valt huurmarkt vakantiehuizen aan

Micazu valt huurmarkt vakantiehuizen aan

Huizensite Micazu.nl zet de aanval in op de steeds ondoorzichtiger wordende verhuurmarkt voor vakantiehuizen. De site met een aanbod...

Vakantiegangers mijden Schiphol en massa

Vakantiegangers mijden Schiphol en massa

Afgeschrikt door de grote drukte op Schiphol en de angst voor aanslagen in Europa richten vakantiegangers die nog geen vakantie geboekt...

Ruim 40.000 Nederlanders in een huis van andere Nederlander

Ruim 40.000 Nederlanders in een huis van andere Nederlander

De vakantie doorbrengen in een vakantiehuis van een landgenoot wordt steeds populairder. Uit cijfers van Micazu blijkt dat in juni, juli, augustus en...