Micazu valt huurmarkt vakantiehuizen aan

Micazu valt huurmarkt vakantiehuizen aan

DEN HAAG – Huizensite Micazu.nl zet de aanval in op de steeds ondoorzichtiger wordende verhuurmarkt voor vakantiehuizen. De site met een aanbod van 7.000 vakantiehuizen van Nederlandse eigenaren, legt de macht helder bij huurders en verhuurders door hen zelf onderling te laten afrekenen en geen boekingskosten van huurders te eisen.

In twee whitepapers legt Micazu.nl schokkend bloot hoe de grote boekingssites zowel huurders als verhuurders financieel steeds meer uitknijpen met ondoorzichtige provisies en boekingskosten. Dit leidt tot de bizarre situatie dat huurders voor dezelfde vakantiewoningen hogere huurprijzen moeten betalen, maar verhuurders minder opbrengsten zien. Alleen de boekingssites winnen.

Uitmelken

Doordat je bij Micazu nog wel onderling kunt afrekenen, onderscheidt Micazu.nl zich van de grote boekingssites als Airbnb, HomeAway en Belvilla, waar huurders en verhuurders juist door middel van hoge provisies (samen wel 15-45 %) worden uitgemolken. 
 
Verhuurders worden onder het mom van veilig betalen voor huurders gedwongen vaak wekenlang de reissom zonder vergoeding te parkeren op de bankrekening van het verhuurplatform. Wie niet hieraan meewerkt, komt met zijn vakantiehuis voor straf onderaan de lijst van zoekresultaten te staan. 
 
Daarbij wordt actief gepoogd huurders en verhuurders te dwingen via het eigen platform te laten afrekenen. Ook wordt het vrijwel onmogelijk gemaakt te communiceren rechtstreeks met huurders buiten het platform. Verder zijn de afgelopen maanden stelselmatig alle verwijzingen naar de eigen websites van eigenaren verwijderd. Dit tot grote frustratie van eigenaren van vakantiehuizen. Dit ondermijnt nu juist het principe van rechtstreeks als verhuurder en huurder met elkaar handelen, zonder kostbare tussenpersonen.

Stuitend

Jens van den Broek, Micazu noemt de wijze waarop internationale boekingssites de markt proberen af te romen stuitend: ,,Verhuurders leveren zich over aan platformen waarbij ze nauwelijks meer vrijheid hebben hun bezit naar eigen inzicht te verhuren. Daarbij komen ze per transactie voor hoge kosten te staan en krijgen hun geld vaak pas maanden later. Dit drijft de kosten voor zowel de verhuurder als de huurder onnodig op. Op die manier is het verhuren van je vakantiehuis niet leuk meer! Wij doen daar niet aan mee! En dat willen met deze twee whitepapers duidelijk maken.”
 
Download hieronder de whitepapers:
Whitepaper Huren : Waarom het huren van een vakantiewoning onnodig duur is
Whitepaper Verhuren: Hoe verhuurplatformen je rendement aantasten
 
 
Jens van den Broek

Jens van den Broek

Tel: +31(0)15 213 39 53
E-mail: jens@micazu.com


Deel dit bericht via

Micazu valt huurmarkt vakantiehuizen aan

Micazu valt huurmarkt vakantiehuizen aan

Huizensite Micazu.nl zet de aanval in op de steeds ondoorzichtiger wordende verhuurmarkt voor vakantiehuizen. De site met een aanbod...

Vakantiegangers mijden Schiphol en massa

Vakantiegangers mijden Schiphol en massa

Afgeschrikt door de grote drukte op Schiphol en de angst voor aanslagen in Europa richten vakantiegangers die nog geen vakantie geboekt...

Ruim 40.000 Nederlanders in een huis van andere Nederlander

Ruim 40.000 Nederlanders in een huis van andere Nederlander

De vakantie doorbrengen in een vakantiehuis van een landgenoot wordt steeds populairder. Uit cijfers van Micazu blijkt dat in juni, juli, augustus en...