Vakantiegangers mijden Schiphol en massa

Vakantiegangers mijden Schiphol en massa

Afgeschrikt door de grote drukte op Schiphol en de angst voor aanslagen in Europa richten vakantiegangers die nog geen vakantie geboekt hebben, hun vizier op het huren van een vakantiehuis.

De groep die nog moet reserveren mijdt de massa om zich in de geborgenheid van een kleinschalige stek te ontspannen. Dat blijkt uit de meest recente boekingsgegevens van de huizenverhuurder Micazu.

Volgens Jens van den Broek van Micazu ziet zijn site een duidelijke opleving van boekingen op een moment dat normaliter de meeste boekingen al gemaakt zijn: ,,Nederlanders die nog niets hebben geboekt, richten zich op de kleinschaligheid van de vakantiehuizen die op ons platform staan. Ze voelen zich daarbij meer geborgen en gaan dus met een geruster hart op vakantie.”

De huizensite ziet de trend terug in haar eigen boekingssysteem. Met name Spanje en Nederland scoren hoog bij de last minutes. ,,Het zijn de last minute boekers die doelbewust de massa mijden en gaan voor een betrouwbare en onbezorgde vakantie via een Nederlandse huiseigenaar met wie ze direct contact willen hebben.” In dat opzicht zien we een behoorlijke toename van het aantal transacties, met ruim 30 procent.

"Nederlanders die nog niets hebben geboekt, richten zich op de kleinschaligheid van vakantiehuizen.” Jens van den Broek

De onrust in Europa plus de drukte op Schiphol maakt dat mensen die nog geen bestemming hebben gevonden op zoek gaan naar alternatieven. De schrik zit er bij de vakantiegangers goed in. Van den Broek: ,,Als je dag in dag uit leest dat het op Schiphol een chaos is, dan bedenk je je wel twee keer voor je je in die meute stort.”

Het aanbod van Micazu of van andere huizensites biedt dan een alternatief. ,,De huizen die wij nog in de aanbieding hebben liggen veelal buiten de drukte en zijn goed per eigen vervoer te bereiken. Ons platform is daarbij betrouwbaar omdat wij Nederlandse huizenbezitters en huurders bij elkaar brengen.”

Jens van den Broek

Jens van den Broek

Tel: +31(0)15 213 39 53
E-mail: jens@micazu.com


Deel dit bericht via

Micazu valt huurmarkt vakantiehuizen aan

Micazu valt huurmarkt vakantiehuizen aan

Huizensite Micazu.nl zet de aanval in op de steeds ondoorzichtiger wordende verhuurmarkt voor vakantiehuizen. De site met een aanbod...

Vakantiegangers mijden Schiphol en massa

Vakantiegangers mijden Schiphol en massa

Afgeschrikt door de grote drukte op Schiphol en de angst voor aanslagen in Europa richten vakantiegangers die nog geen vakantie geboekt...

Ruim 40.000 Nederlanders in een huis van andere Nederlander

Ruim 40.000 Nederlanders in een huis van andere Nederlander

De vakantie doorbrengen in een vakantiehuis van een landgenoot wordt steeds populairder. Uit cijfers van Micazu blijkt dat in juni, juli, augustus en...